Blog

Brexit: bent u al voorbereid?

Brexit: bent u al voorbereid?

Ondanks ruim 2,5 jaar voorbereidings- en onderhandeltijd zijn de Britse regering en EU nog steeds niet tot overeenstemming gekomen over een ordelijk vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Voor u als ondernemer resteren minder dan 50 dagen om voorbereidingen te treffen.

Lees meer: Brexit: bent u al voorbereid?

CEO fraude, hoe voorkom je dat?

CEO Fraude, hoe voorkom je dat?

Het was groot nieuws enkele weken geleden. De CEO fraude bij Pathé, waar maar liefst 19 miljoen Euro afhandig werd gemaakt. Geld dat uiteraard nooit meer is teruggevonden. Is zo'n fraude te voorkomen? We zetten onze tips voor bewustwording, aandacht en alertheid op een rij. 

Lees meer: CEO fraude, hoe voorkom je dat?

Groot(s) denken voor succes

Groot(s) denken voor succes

Er is veel te zeggen over de verschillen tussen ondernemingen in het MKB en grootzakelijke bedrijven. Het MKB is goed voor zo’n 70% van de economie, maar de invloed van corporate Nederland is aanzienlijk en levert veel werkgelegenheid.

De interessante vraag is of beiden van elkaar kunnen leren. Opmerkelijk want vooral recent vliegen MKB en Corporate elkaar nogal eens in de haren. Hoe werkt het in de praktijk?

Lees meer: Groot(s) denken voor succes

Familie: handelen of wandelen?

Familie: handelen of wandelen?

Met ruim 280.000 familiebedrijven in Nederland, vraag je je af wat er klopt van het gezegde: “met je familie moet je wandelen, niet handelen”. De praktijk in het familiebedrijf is soms complex. Er is succes, maar dat kan zomaar omslaan in conflicten. En wat is dan wijsheid?

Lees meer: Familie: handelen of wandelen?

De juiste adviseur

Jaarrekening klaar? Bespreken doe je met de juiste adviseur!

Het is weer jaarrekening-seizoen. Een belangrijk moment voor elke ondernemer. De cijfers bieden een terugblik op het voorgaande jaar. Hun accountant legt uit wat die cijfers betekenen. Veel belangrijker is wat je ermee gaat doen! Bespreek die cijfers met de juiste adviseur. Een bedrijfsadviseur als sparringpartner voor de toekomst van je bedrijf.

Lees meer: De juiste adviseur